novice

11. september 2020

Stanovanjski sklad v koroški prestolnici prevzel nova stanovanja


 Sporočilo za javnost

 

Stanovanjski sklad RS je prevzel 20 javnih najemnih stanovanj v Slovenj Gradcu, in sicer v dveh stanovanjskih blokih, poimenovanih »Vile Homški park«. Z današnjim dnem obeležujejo končanje gradnje blokov.

 

»Stanovanja skupno obsegajo površino 1.150 kvadratnih metrov. Celotna pogodbena vrednost po pogodbi znaša 1.725.180,00 EUR brez DDV oziroma 1.889.072,10 EUR z DDV. Projekt je v celoti odkupljen s strani Stanovanjskega sklada RS, ki s tem izpolnjuje svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj po celotnem območju Slovenije,« je izpostavil mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

 

Stanovanjska bloka sta locirana ob Celjski cesti, ki vodi naprej do centra mesta. Lokacija je od Glavnega trga odmaknjena le 500 metrov. V bližini se nahaja vsa potrebna infrastruktura in dom za ostarele. V neposredni bližini poteka tudi izgradnja 27 oskrbovanih stanovanj, za katera je bila podpisana predpogodba o nakupu s strani Stanovanjskega sklada RS.

 

»Stanovanjski sklad RS uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj. Do leta 2023 ima namen zagotoviti skupno 2.144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov,« je še dodal mag. Črtomir Remec.

Otvoritev “Vil Homški park” v Slovenj Gradcu:

Foto: Unihome d.o.o.


Preberite tudi